Dilluns 27/01

Sopar amb Carles Boix on es presentarà el llibre “Democratic capitalism at the crossroads”

Carles Boix
Catedràtic de Ciència Política i Afers Públics a la Universitat de Princeton

Per inscriure’s al sopar, cal realitzar els següents dos passos. Només es consderaran formalitzades les inscripcions que hagin realitzat tots dos passos:

  1. Inscriure’s al sopar mitjançant el formulari d’aquesta mateixa pàgina (al lateral dret o bé a baix de tot, si es visualitza des d’un smartphone)

  2. Fer el pagament amb targeta de crèdit* fent click aquí (Preu socis: 29€, preu no socis: 35€)

*Els pagaments es gestionen amb el sistema segur Stripe, de tal manera que l’Institut Ostrom no emmagatzema ni té accés a dades de pagament.


El segle XX fou testimoni del triomf del capitalisme democràtic a l’oest industrialitzat, amb un suport popular generalitzat tant pel lliure mercat com per la democràcia representativa. Avui sembla que el consens polític es trenca, arran de la polarització i la desigualtat, la insatisfacció generalitzada amb les institucions democràtiques i el populisme. Resseguint la història del capitalisme democràtic dels darrers dos segles, Carles Boix explica com vam arribar aquí i cap a on ens podríem dirigir.

Carles Boix és Catedràtic Robert Garrett de Política i Afers públics a la Universitat de Princeton. La seva recerca i docència se centren en les àrees d’economia política i política comparada. Ha escrit els llibres Political Parties, Growth and Equality (Cambridge University Press, 1998), que va guanyar el premi William Riker al millor llibre en economia política de l’American Political Science Association l’any 1999; L’obertura catalana, que va ser premiat amb el Premi Assaig Idees l’any 2003; i Democracy and Redistribution (Cambridge University Press, 2003), que va guanyar el premi William Riker al millor llibre en economia política de l’American Political Science Association l’any 2004 i el premi Mattei Dogan al millor llibre en recerca comparada l’any 2004. Ha estat l’editor de l’Oxford Handbook of Comparative Politics (Oxford University Press, 2007). Abans d’ensenyar a Princeton, va ser professor de la Universitat de Chicago des de 1999 fins a 2006. Ha estat assessor del Banc Mundial i del Banc Interamericà de Desenvolupament. És Doctor en Ciències Polítiques per la Universitat de Harvard.

Informació
Lloc: Restaurant Rambla 128 (Hotel Rivoli)
Adreça: La Rambla, 128 - Barcelona
Dia: Dilluns 27/01
Hora: 20:30

© Institut Ostrom Catalunya, 2020. Avís legal | Condicions d'ús | Política de privacitat