Press

Media

Article

Author

50 propostes imprescindibles per a les eleccions del 14-F

L’Institut Ostrom fa arribar un informe a les forces polítiques amb recomanacions sobre mobilitat social, reforma de l’administració i mercat laboral, entre d’altres.

Redacció VIA Empresa

Les 50 propostes per a Catalunya de l’Institut Ostrom

L’Institut Ostrom Catalunya, un think tank independent català, ha elaborat un document amb 50 propostes per als partits de cara a les pròximes eleccions catalanes previstes pel 14 de febrer.

Alba Domingo

Menys impostos i més professionals a l’administració, propostes de l’Institut Ostrom als partits

El “think tank” fa 50 recomanacions, entre les quals acabar amb els gravàmens al patrimoni i emular els models anglosaxó i escandinau en el sector públic.

Pep Martí

El preu majorista de la llum es manté a l’alça, per damunt dels 80 euros per MWh

L’economista i investigador de l’Institut Ostrom Roger Medina explica les claus de la pujada dels preus de l’electricitat.

Redacció

Rescindir el contracte amb Ferrovial costaria més que fundar la NASA catalana

Guillem València, jurista de l’Institut Ostrom Catalunya —think tank que promou la importància de la seguretat jurídica—, subratlla en declaracions a El Món, després de llegir el contingut del contracte d’emergència, que no hi ha res pactat sobre l’eventual incompliment del contracte, així que “s’hi apliquen les disposicions generals de la Llei de Contractes del Sector Públic”

Joan Antoni Guerrero

Com afecta aquesta situació als plans de futur?

Diàleg entre Pau VIla, Investigador de l’Institut Ostrom, i Mohamed El Amrani a el programa “Soroll” de la Cadena SER, sobre l’impacte de la pandèmia sobre les perspectives econòmiques i laborals dels joves.

Jordi Altesa

Més competència i flexibilitat regulatòria, receptes de l’Institut Ostrom contra la Covid-19

Pep Martí

El govern català s’avança a l’espanyol regulant la clàusula ‘salvanegocis’

“Tot i que la regulació de la clàusula pugui ser positiva, el jurista del think tank liberal Institut Ostrom de Catalunya Guillem València recorda que ja hi ha jutjats a Espanya i Catalunya que l’accepten i qualsevol pot demanar que s’apliqui, encara que no estigui regulada.”

Joan Antoni Guerrero

L’economia de la pandèmia, amb Iolanda Fresnillo, sociòloga, i Roger Medina, economista (15/10)

Xavier Graset conversa amb la sociòloga Iolanda Fresnillo i l’economista Roger Medina.

Més 3/24

Què és la clàusula ‘rebus sic stantibus’ d’un contracte?

“Tal com detalla el jurista de la UPF i l’Institut Ostrom Guillem València, ‘la rebus només s’aplica al contracte, no al conveni o a l’estatut dels treballadors'”

Núria Casas

L’economia de la pandèmia, amb Iolanda Fresnillo, sociòloga, i Roger Medina, economista (07/10)

Xavier Graset conversa amb Iolanda Fresnillo, sociòloga, i Roger Medina, economista.

Més 3/24

“L’economia de la pandèmia”, amb Iolanda Fresnillo, sociòloga, i Roger Medina, economista (30/09)

Xavier Graset conversa amb la sociòloga Iolanda Fresnillo i l’economista Roger Medina.

Més 3/24

Tot es mou – 09/09/2020 – Regulació de lloguers

Clip de la tertúlia del programa “Tot es Mou” de TV3, el 9 de Setembre de 2020, dedicada a l’aprovació de la regulació de lloguers, amb el membre de l’Institut Ostrom Alexander Golovin.

Tot es Mou

Una llei de desallotjaments exprés contra les ocupacions: l’exemple de Mataró

La capital del Maresme lidera la iniciativa per canviar la llei d’Enjudiciament Criminal per accelerar els desallotjaments.

Quique Badia

Catalunya ja és present a la major xarxa de «think tanks» liberals del món

L’Institut Ostrom s’integra a l’Atlas Network, que aplega al voltant de 500 think tanks liberals de més de 90 països d’arreu del món.

Pep Martí

Catalunya obté representació a la major xarxa de ‘think tanks’ liberals del món

L’Insitut Ostrom de Catalunya entra a formar part de l’Atlas Network, organització que aplega al voltant de 500 institucions de més de 90 països.

Redacció

El Instituto Ostrom apoya a un activista por los derechos civiles encarcelado por el gobierno bielorruso

Pitor Markielau está condenado a doce días de detención administrativa en virtud del artículo 23.34 p. 3 del código administrativo de Bielorrusia

Redacció

El liberalisme autòcton creu que l’infantilisme polític català amenaça el progrés

El ‘think tank’ Institut Ostrom Catalunya publica ‘La resposta liberal’, on diversos autors exposen els beneficis d’apostar pel mercat lliure i les societats obertes

Joan Antoni Guerrero

L’alliberament fiscal dels catalans

Els contribuents catalans han treballat de mitjana un total de 185 dies per complir amb les seves obligacions tributàries

Redacció Via Empresa

Long live global supply chains

“Eliminating reliance on foreign inputs increases reliance on domestic inputs. Since any national pandemic-related lockdown also affects domestic sectors, there is generally no benefit from renationalising global supply chains”

Martí Jiménez

La resposta liberal

“El liberalisme és una filosofia humil—no pretén dirigir paternalment la vida d’altri— i una filosofia minimalista —l’ordre polític liberal situa les bases jurídiques que permeten la cooperació i convivència pacífica entre les persones, alhora que es respecten els heterogenis projectes de vida de cadascuna d’elles”

Martí Jiménez

Entrevista a los autores de ‘La resposta liberal’: “Mientras algunos quieren un mundo perfecto, los liberales queremos un mundo mejor”

La obra reúne a ocho voces que defienden la vitalidad del liberalismo frente a los que presagian su colapso

Óscar Benítez

Conversem amb Martí Jiménez-Mausbach i Alexànder Golovín Sivera, coautors de l’assaig “La resposta liberal”

Xavier Graset conversa amb Martí Jiménez-Mausbach i Alexànder Golovín Sivera, coautors de l’assaig “La resposta liberal”.

Les llibertats individuals, víctimes col·laterals de l’estat d’alarma

L’Institut Ostrom denuncia en un informe “una limitació arbitrària i desproporcionada de drets fonamentals a Espanya”

Pep Martí

Fiscalitat antiCovid-19

Diferents economistes analitzen per a EL TEMPS les mesures fiscals aprovades pel Govern de l’Estat espanyol per fer front a l’aturada econòmica derivada del confinament i posen sobre la taula possibles noves vies d’actuació en aquest àmbit.

Xavier Puig i Sedano

La Cambra creu que la crisi del coronavirus serà en “U” i no en “V”

El director de recerca de l’institut, Martí Jiménez-Mausbach, ha rebutjat la idea que la salut i l’economia no poden anar plegades. L’investigador associat a l’institut Ostrom Pau Vila ha resumit algunes de les propostes del think tank.

Redacció

Les propostes econòmiques d’Institut Ostrom per combatre la crisi

Facilitar l’acomiadament, la suspensió d’impostos o una renda bàsica universal amb reemborsament són algunes de les propostes de l’entitat davant la crisi

Redacció Via Empresa

La recepta liberal contra el coronavirus

L’Institut Ostrom proposa vint mesures per combatre la pandèmia, entre elles una renda bàsica universal a retornar en el proper exercici fiscal en funció dels ingressos obtinguts

Pep Martí

Liberalism Around the World: Catalonia ft. Martí Jiménez & Pau Vila

This episode of the ne0liberal podcast examines the state of liberalism in Catalonia: what it means to be a liberal in Catalonia, how liberalism and the left-right political spectrum intersect with the question of Catalan autonomy, and what the biggest challenges for liberalism are in Catalonia.

The Ne0liberal Project

Mark Lutter: “Crear una ciutat del no-res és molt fàcil”

Entrevista a Mark Lutter, director del Charter Cities Institute, una organització sense ànim de lucre que actua com un Think tank tradicional d’assistència tècnica en la creació de noves ciutats i també ajudant-les a tenir sistemes de govern més efectius

Bernat Dedéu

© Institut Ostrom Catalunya, 2021. Avís legal | Condicions d'ús | Política de privacitat