El laboratori és la secció acadèmica del think tank dedicada a l'anàlisi dels canvis socials, econòmics i tecnològics; l'avaluació de polítiques públiques i l'elaboració de propostes basades en l'evidència.

Per una direcció pública professional

30/04/2021

La pandèmia ha posat en evidència les grans mancances de la nostra arquitectura institucional, qüestionant la capacitat de les nostres administracions per respondre de manera ràpida i eficaç als problemes pels quals foren dissenyades. Les deficiències en la gestió de dades, la contractació de rastrejadors, les ajudes als autònoms i la logística de tests i vacunes en són només alguns exemples. Segons l’OCDE Espanya és, juntament amb Turquia i Xile, l’únic país on canvien entre el 95 i el 100% dels alts directius públics quan es produeix un canvi de govern. La Generalitat de Catalunya, malgrat tenir competències exclusives en matèria de regulació de directius públics, reprodueix les disfuncionalitats del sistema espanyol. Des de l’Institut Ostrom hem iniciat una campanya a favor de la professionalització de la direcció pública, amb el suport d’acadèmics i experts internacionals. És imperatiu iniciar un canvi gradual d’un model fins ara assentat en pautes de confiança i discrecionalitat política […]

Vacunas, un fiasco europeo – Entrevista de Juan Ramón Rallo a Martí Jiménez

21/04/2021

¿Qué retos limitan la producción de vacunas? ¿Liberar patentes es la solución óptima? ¿Qué alternativas existen? ¿Cómo se financia la I+D biofarmacéutica?

Renda Bàsica Universal?

21/04/2021

Què és la Renda Bàsica Universal (RBU) proposada per Esquerra i la CUP? Com es finançaria? Quin és el seu impacte pressupostari? A quins països s’ha aplicat? Hi ha mesures més urgents i viables?

El Tribunal #5 | amb Pol Borrellas

31/03/2021

El Tribunal #5. Mercat i habitatge. Lloguer, successions i gratacels a BCN. Amb Pol Borrellas

Ménage à trois: El precio del alquiler con Juan Ramón Rallo y Pol Borrellas

31/03/2021

Charlamos sobre la subida del precio de los alquileres que se ha producido en los últimos años y las propuestas que se están poniendo encima de la mesa desde los diferentes partidos, así como organizaciones de la sociedad civil y expertos.

La llar compartida, en perill a Barcelona

30/03/2021

A causa de la Covid-19, l’arribada a Catalunya de turistes ha disminuït un 90%. Dels 450 hotels que hi havia abans de la pandèmia a Barcelona, únicament en segueixen oberts 132. En un context com l’actual, on la meitat de la població ha perdut ingressos per culpa de la pandèmia, l’Ajuntament de Barcelona ha plantejat una actualització del Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) que prohibeix la llar compartida, castigant aquells amfitrions que comparteixen les seves llars per complementar la seva renda o pensió. Aquest mes publiquem un exhaustiu informe analitzant el marc regulador de la llar compartida a Barcelona i realitzant una aproximació sistemàtica a l’estat de la situació normativa a sis capitals europees: Copenhaguen, Londres, Lisboa, Amsterdam, París i Berlín. L’informe planteja els beneficis per al ciutadà i per a l’administració d’un marc regulador intel·ligent i procompetitiu i ofereix recomanacions de reforma per a la nova normativa municipal que regularà aquesta activitat […]

La llar compartida a Barcelona i a Europa

12/03/2021

Entre els canvis principals del sector turístic els darrers anys destaca l’aparició de dos fenòmens clau facilitada per la consolidació de les noves formes de comunicació digital en la societat de la informació: l’aparició de nous intermediaris del sector turístic i el desenvolupament de serveis en el marc de l’anomenada economia col·laborativa, economia de plataformes o economia peer-to-peer (P2P). En aquest context, pren força el fenomen de la “llar compartida”, activitat econòmica no professional consistent en compartir l’habitatge principal i residència efectiva de la persona titular amb terceres persones a canvi d’una contraprestació econòmica i per a una estada de temporada. El present informe presenta el marc regulador de la llar compartida a Barcelona i realitza una aproximació sistemàtica a l’estat de la situació normativa a sis capitals europees: Copenhaguen, Londres, Lisboa, Amsterdam, París i Berlín. Recull variables com l’autoritat competent, la recaptació de la taxa turística, el règim necessari […]

Presentación: La regulación del suelo en España y su impacto en la competitividad empresarial

11/03/2021

Presentación del informe “La regulación del suelo y su impacto en la competitividad empresarial. Una propuesta de reforma” en el marco de la jornada Smart Regulation 2021 celebrada en la CEOE el pasado 4 de febrero de 2021. El trabajo se puede leer de forma íntegra aquí.     No es visualitza correctament? Fes clic aquí per descarregar l’informe (PDF).

La regulación del suelo y su impacto en la competitividad empresarial – Roger Medina

11/03/2021

Roger Medina presenta el informe del Institut Ostrom sobre la regulación del suelo y su impacto en la competitividad empresarial en la II Jornada de Regulación Inteligente organizada en la sede de la CEOE.

Se’ns acaba el temps

02/03/2021

Aquest mes s’inicia el procés de constitució de la XIII legislatura al Parlament de Catalunya. L’excés de crispació i polarització política que ha caracteritzat el parlamentarisme català els darrers temps suposa un llast per a la resolució dels conflictes presents i futurs, especialment en temps que demanen reformes i confiança institucional per construir una visió optimista i resilient a llarg termini. En aquest context, emplacem al nou Govern de la Generalitat a marcar un nou rumb en la gestió de les institucions catalanes. Aquesta legislatura caldrà prioritzar la resposta a la crisi per pal·liar les conseqüències de la caiguda de l’activitat econòmica i evitar que es produeixin danys estructurals en l’economia a llarg termini. Els pressupostos s’hauran d’emmarcar en una estratègia fiscal flexible a curt termini capaç d’adaptar-se al context actual d’incertesa. Al mateix temps, però, han de marcar un camí que garanteixi la sostenibilitat de les finances públiques. El […]

Som llars compartides

02/03/2021

Vídeo de la campanya #SomLlarsCompartides​

Intervenció d’Alexànder Golovín a TV3 – Precarietat juvenil

02/03/2021

Intervenció del nostre Director de Programes al programa Tot Es Mou de TV3 (26/02/2021)

Local & Decentralised Economies: The Start of a New Environmentalism

23/02/2021

Our Head of Research Martí Jiménez Mausbach joins the Green Market Podcast by the British Conservation Alliance, Reason and the Austrian Economics Center to discuss Ostrom’s lessons for climate action:

Avaluació dels programes electorals – Eleccions 14F

07/02/2021

Amb l’objectiu d’informar millor el vot ciutadà, des de l’Institut Ostrom valorem el grau de suport dels programes electorals dels partits que concorren a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 14 de febrer a les reformes proposades pel nostre Institut. La valoració només es basa en els programes polítics publicats de cada partit. No té en compte ni declaracions a premsa, ni trajectòries, ni credibilitat dels programes. Fes clic a la imatge per obrir-la en una finestra nova.  

Informe sobre regulación inteligente 2021 – Colaboración con IEE

04/02/2021

El suelo es un factor productivo fundamental en la economía y constituye un activo financiero muy importante para hogares, empresas y Administraciones públicas. Por otro lado, el suelo es un factor de producción insustituible en la producción de vivienda, un bien que, además de revestir una dimensión social notable, tiene una importancia fundamental en la economía al constituir un componente esencial de la riqueza de los hogares e incidir en sus decisiones de consumo y ahorro, e incluso laborales. En el presente informe se introduce el contexto jurídico y la legislación que regula el mercado del suelo, así como la distribución competencial entre administraciones. A continuación, se desarrolla la importancia de este mercado para la competitividad de nuestra economía y se resumen las principales barreras regulatorias existentes. Se esbozan algunas reflexiones sobre la utilidad de un enfoque policéntrico al urbanismo, basado en las teorías desarrolladas por la Premio Nobel de […]

La competència en l’era digital. Informe de conclusions

01/02/2021

La revolució tecnològica ha contribuït decisivament a reconfigurar l’estructura econòmica de molts mercats, modificant els patrons i hàbits de consum i, per descomptat, els models de negoci. És important que les autoritats públiques siguin conscients d’aquesta nova realitat i busquin mecanismes innovadors per tal de no dificultar la difusió i implantació de les noves tecnologies digitals, alhora que en minimitzen els possibles impactes negatius. El cicle La competència en l’era digital, organitzat per l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) amb la col·laboració de la Fundació La Caixa i l’Institut Ostrom, cerca analitzar com les noves tecnologies han transformat els mercats i realitzar una prospecció dels canvis necessaris tant de manera teòrica com pràctica de la disciplina de competència. El present informe de conclusions resumeix els punts més rellevants tractats en aquest cicle. No es visualitza correctament? Fes clic aquí per descarregar l’informe (PDF).

50 reformes per Catalunya

01/02/2021

La societat catalana afronta unes noves eleccions al Parlament per escollir el que serà el govern de la seva XIII legislatura. Unes eleccions que arriben segurament en el moment més desconcertant de la història política recent, marcat per la major emergència sanitària i recessió econòmica del darrer segle. Amb l’objectiu de reconstruir els pilars d’una societat competitiva, pròspera i benestant, des de l’Institut Ostrom, hem fet arribar un informe a tots els partits que concorren a les eleccions del proper 14 de febrer, detallant 50 recomanacions de política pública a desenvolupar en la propera legislatura. El document, disponible en obert a la pàgina web de l’Institut, desenvolupa, en aproximadament quaranta pàgines, recomanacions de reforma en els àmbits de la mobilitat social, educació i predistribució; recerca, innovació i desenvolupament; habitatge; fiscalitat; mercat de treball; regulació i competència; sostenibilitat i transició ecològica; disseny institucional i reforma de l’administració; i drets civils, ciutadania i diversitat. Ens hem de […]

50 propostes per Catalunya – Eleccions al Parlament 2021

11/01/2021

La societat catalana afronta unes noves eleccions per escollir el que serà el govern de la XIII legislatura de la Catalunya autonòmica. Amb l’objectiu de reconstruir els pilars d’una societat competitiva, pròspera i benestant, des de l’Institut Ostrom, hem fet arribar aquest informe a tots els partits que concorren a les eleccions del proper 30 de maig, detallant 50 recomanacions de política pública a executar en la propera legislatura. El document desenvolupa recomanacions de reforma en els àmbits de la mobilitat social, educació i predistribució; recerca, innovació i desenvolupament; habitatge; fiscalitat; mercat de treball; regulació i competència; sostenibilitat i transició ecològica; disseny institucional i reforma de l’administració; i drets civils, ciutadania i diversitat. No es visualitza correctament? Fes clic aquí per descarregar l’informe (PDF).

Un any més junts

28/12/2020

Benvolgudes, benvolguts, Esperem que vosaltres i les vostres persones estimades estigueu bé de salut. Davant de la major emergència sanitària i recessió econòmica del darrer segle, des de l’Institut Ostrom volem traslladar-vos el nostre més sincer agraïment per seguir creient en la nostra tasca de recerca, difusió i influència pública. La defensa de les llibertats civils i econòmiques, de les societats obertes i de les polítiques basades en l’evidència requereixen el compromís actiu d’una societat informada. Gràcies. Durant el 2020, hem aconseguit superar els 11000 seguidors a 15 països del món. Hem publicat una quarantena d’articles i entrevistes a premsa i mitjans de comunicació; coordinat un total de nou informes sobre assumptes clau com el mercat del lloguer, el finançament universitari, el desenvolupament industrial o la innovació regulatòria davant la pandèmia; i organitzat més d’una desena de debats, taules rodones i conferències amb experts de prestigi internacional com el president del Ratio Institute suec Nils Karlson, el catedràtic de […]

Un homenatge a Elinor Ostrom. Més enllà dels mercats i els estats

08/12/2020

Per Martí Jiménez-Mausbach. Director de Recerca de l’Institut Ostrom   Avui fa onze anys, el 8 de desembre de 2009, Elinor Ostrom va pronunciar el discurs de recepció del Premi Nobel d’Economia sota el títol “Més enllà dels mercats i els estats: governança policèntrica de sistemes econòmics complexos”. Seria la primera dona guardonada amb aquesta distinció. Des d’una aproximació sovint heterodoxa i antidogmàtica, la seva obra desenvolupa fórmules per a la gestió responsable i sostenible dels recursos comunals. La Reial Acadèmia Sueca de les Ciències va declarar que els estudis d’Ostrom «van aconseguir donar rellevància a aquest assumpte davant la comunitat científica, al demostrar que els béns comuns, com els boscos, les pesqueries, els camps petrolers o les terres de pastura, poden ser gestionats de manera eficaç pels usuaris, en lloc de delegar la seva gestió als governs o a empreses privades». La seva teoria també permetia demostrar que aquest […]

Innovació regulatòria en temps de pandèmia

30/11/2020

La pandèmia de la COVID-19 ha posat en evidència la necessitat de garantir que el sistema regulador respongui eficaçment per proveir productes i serveis sanitaris. En aquestes circumstàncies excepcionals, hem de considerar com podem simplificar i accelerar procediments a través de la innovació regulatòria. És per això que des de l’Institut Ostrom, en col·laboració amb la Fundación Para el Avance de la Libertad i el suport de l’Atlas Network, aquest mes publiquem un informe amb propostes regulatòries en el sector biofarmacèutic, la dispensació de medicaments, els col·legis professionals i l’homologació de sanitaris estrangers. Algunes de les recomanacions inclouen explorar la implementació de procediments regulatoris flexibles, com els esquemes d’autorització condicional i avançar en la concessió d’acords de doble reconeixement entre l’Agència Europea de Medicaments (EMA) i la Food and Drug Administration (FDA) nord-americana per tal d’accelerar l’aprovació i disponibilitat de nous tractaments. Per altra banda, l’informe analitza les barreres d’entrada en el sector de les […]

Roger Medina al Més 324 – Harmonització fiscal, jornada laboral i digitalització.

29/11/2020

Intervenció del nostre investigador titular Roger Medina al Més 324 (25/11/2020)

Roger Medina al Més 324 – IVA de les mascaretes i fiscalitat dels plans de pensions.

14/11/2020

Intervenció del nostre investigador titular Roger Medina al Més 324 (12/11/2020)

Roger Medina al Més 324 – Pressupostos, atur i reforma de les pensions

14/11/2020

Intervenció del nostre investigador titular Roger Medina al Més 324 (30/10/2020)

Roger Medina al Més324 – Tancament de la restauració, previsió FMI i impost a les begudes ensucrades

14/11/2020

Intervenció del nostre investigador titular Roger Medina al Més 324 (18/10/2020)

Informe: Innovació regulatòria en temps de pandèmia

01/11/2020

Les oportunitats per a la innovació regulatòria en el context de la pandèmia constitueixen el tema principal d’aquest informe, especialment en quatre dimensions: el sector biofarmacèutic, la dispensació de medicaments, els col·legis professionals i l’homologació de professionals sanitaris estrangers.

Catalunya i la política industrial

29/10/2020

Catalunya, com moltes altres economies avançades, ha viscut un procés de desindustrialització des dels anys 70 del segle XX que s’ha accelerat amb el pas dels anys alhora que es produïa una terciarització de l’economia. El sector industrial (incloent-hi grans empreses i pimes) ha enregistrat una caiguda del seu pes sobre el Valor Agregat Brut (VAB) total de l’economia, passant d’un 27% a un 17%. En aquest context, i especialment, arran de la crisi del coronavirus, han estat múltiples les veus en l’esfera política i mediàtica que han reclamat impulsar una agenda de polítiques industrials. Davant d’aquests reclams, sempre cal ser escèptic amb les capacitats dels nostres planificadors. Quina és la capacitat productiva òptima per als períodes entre emergències? Quins productes i tecnologies necessitarem en el futur? Hem de produir localment tots els productes o podem disposar de reserves estratègiques, acudint al mercat de futurs o al d’opcions i, si […]