28/12/2020

Un any més junts

Per Institut Ostrom

Benvolgudes, benvolguts,

Esperem que vosaltres i les vostres persones estimades estigueu bé de salut. Davant de la major emergència sanitària i recessió econòmica del darrer segle, des de l’Institut Ostrom volem traslladar-vos el nostre més sincer agraïment per seguir creient en la nostra tasca de recerca, difusió i influència pública. La defensa de les llibertats civils i econòmiques, de les societats obertes i de les polítiques basades en l’evidència requereixen el compromís actiu d’una societat informada. Gràcies.

Durant el 2020, hem aconseguit superar els 11000 seguidors a 15 països del món. Hem publicat una quarantena d’articles i entrevistes a premsa i mitjans de comunicació; coordinat un total de nou informes sobre assumptes clau com el mercat del lloguer, el finançament universitari, el desenvolupament industrial o la innovació regulatòria davant la pandèmia; i organitzat més d’una desena de debats, taules rodones i conferències amb experts de prestigi internacional com el president del Ratio Institute suec Nils Karlson, el catedràtic de la Universitat de Princeton Carles Boix i el director del Charter Cities Institute Mark Lutter.

Hem organitzat seminaris sobre justícia penal amb l’R Street Institute i l’Institut Juan de Mariana; hem participat en jornades sobre política climàtica amb l’American Conservation Coalition, la British Conservation Alliance i SFL Líban; i hem col·laborat amb l’Autoritat Catalana de la Competència en el seu cicle de seminaris sobre regulació i competència en l’era digital. Ens han convidat com a experts a la Comissió d’Estudi sobre la Regulació de Preus del Lloguer de l’Ajuntament de Barcelona i el grup de seguiment de l’Estratègia de lluita contra la Corrupció de la Generalitat. Addicionalment, hem celebrat més d’una desena de reunions amb partits polítics, organitzacions empresarials i conselleries del Govern.

També hem intensificat la nostra projecció internacional, esdevenint membres oficials de l’Atlas Network – la major xarxa de think tanks liberals del món –, col·laborant amb el Centre d’Anàlisi Polític (CADEP) de Guatemala i participant a la European Liberty Conference, el Liberty Forum, la jornada Think Tank Essentials a Londres i Liberacción a Madrid.

Finalment, hem publicat el primer llibre divulgatiu que recull una visió contemporània del liberalisme en llengua catalana – La Resposta Liberal –, hem coeditat el Manifest Neoliberal amb l’Adam Smith Institute, hem encetat una participació regular a Televisió de Catalunya a la tertúlia econòmica del Més 324 i iniciat una col·laboració amb el youtuber Ecolibrium.

L’any 2021 arriba carregat de projectes de recerca, impacte i influència en àmbits com la llar compartida a la ciutat de Barcelona, la professionalització de l’alta direcció pública a Catalunya, la regulació del sòl i el seu impacte en la competitivitat de l’economia o la remuneració de les donacions voluntàries de plasma sanguini.

Som molt conscients que la nostra força i dinamisme són fruït de la vitalitat dels nostres socis i mecenes. Junts, ens proposem seguir creixent amb la mateixa força, buscant noves aliances i eixamplant la nostra capacitat d’impacte social. I per fer-ho, comptem amb el vostre suport material i moral. Perquè és essencial una societat civil dinàmica i activa per millorar les institucions i polítiques del nostre país. Perquè és només en un marc de reflexió, tolerància i pluralisme on emergiran els poders creatius d’una civilització rica. Perquè volem seguir gaudint i treballant junts per una societat oberta i pròspera de ciutadans lliures. Amb tu.

Feliç any nou a tothom!