28/09/2020

Ja som membres de l’Atlas Network, la major xarxa de think tanks liberals del món

Per Institut Ostrom

A l’Institut Ostrom tot just celebrem el nostre quart aniversari i ho fem consolidant la nostra projecció internacional, formalitzant la nostra incorporació a l’Atlas Network, la xarxa de think tanks liberals més important del món. La xarxa està integrada per think tanks de més de noranta països, entre els quals destaquen el Cato Institute i l’American Enterprise Institute (AEI) als Estats Units, el Fraser Institute canadenc, l’Adam Smith Institute (ASI) i l’Institute of Economic Affairs (IEA) al Regne Unit, l’Institut Timbro a Àustria o el Centre for Civil Society a la Índia.

Amb l’entrada a l’Atlas Network, cerquem intensificar les nostres col·laboracions internacionals, a través de l’intercanvi de bones pràctiques i la realització de programes de recerca conjunts, així com l’accés a noves fonts de finançament. La incorporació connectarà la producció intel·lectual liberal catalana amb institucions de prestigi internacional. A tall d’exemple, el nostre investigador Pau Vila ha participat aquest mes al seminari “International Collaboration and Global Market Environmentalism”, amb la British Conservation Alliance, l’American Conservation Coalition, l’Austrian Economic Center, SFL Lebanon i Liberty Forum Poland.

Per altra banda, el nostre Director de Programes Alexànder Golovín va participar al programa de TV3 “Tot Es Mou” per debatre sobre la nova regulació dels lloguers. El nostre investigador titular Roger Medina també s’incorpora com a col·laborador televisiu habitual, participant cada dimecres a la nit al programa Més 324 presentat per Xavier Graset on discutirà l’actualitat econòmica i analitzarà les propostes dels nostres representants.

L’aprovació del règim de contenció de rendes pel Parlament de Catalunya suposa la cristal·lització d’un període de decadència en el procés legislatiu i el disseny de polítiques públiques al nostre país. Davant d’aquest context, l’únic pol de pensament independent en defensa de l’evidència en el debat públic necessita el teu suport. Per aquest motiu, des de l’Institut iniciem un nou programa de membres corporatius i donacions per tal de desenvolupar programes d’investigació, formació, divulgació i influència pública i avançar en la transformació de l’entorn social i institucional cap a un marc pro-competitiu i favorable a les llibertats personals i econòmiques.

Alguns dels projectes de l’Institut pels propers mesos inclouen un programa de formació econòmica per a escoles, un fòrum de regulació intel·ligent i la publicació d’un informe sobre la Covid, amb mesures que inclouen la distribució online de medicaments amb recepta o accelerar el reconeixement de titulacions dels professionals sanitaris estrangers, entre d’altres. Ajuda’ns a seguir creixent!