05/01/2020

Un any més junts!

Per Institut Ostrom

Durant el 2019, hem aconseguit superar els 150 socis i 8000 seguidors a 15 països del món. Hem publicat una trentena d’articles i entrevistes a premsa i mitjans de comunicació; coordinat informes sobre assumptes clau com el mercat del lloguer, el finançament universitari o la seguretat energètica i organitzat més d’una desena de debats, taules rodones, sopars amb candidats a l’alcaldia de Barcelona i conferències amb experts de prestigi internacional com els economistes Bryan Caplan i Juan Ramon Rallo, l’assessor del govern britànic Stian Westlake, l’expresident del Libertarian Party James Lark, el fundador del Neoliberal Project Matt Parlmer, la directora associada de l’Institut Juan de Mariana Irune Ariño, l’ex-eurodiputat Ramon Tremosa o l’emprenedora Mar Alarcón.

Hem organitzat un Policy Lab amb més d’una cinquantena d’experts en polítiques públiques, competència, regulació i turisme; emprenedors i tècnics municipals; i celebrat més d’una desena de reunions amb partits polítics, organitzacions empresarials i alts càrrecs del Govern de la Generalitat. També hem intensificat la nostra projecció internacional, participant a la Europe Liberty Forum a Atenes, amb think tanks de més de quaranta països; la jornada Think Tank Essentials a Belgrad organitzada per l’Atlas Network i la Convenció Liberal de Madrid.

El 2020 arriba carregat de bones notícies. Aquest primer trimestre celebrarem un debat sobre solucions a la crisi climàtica, participarem al Smart Regulation Forum a la Comissió Europea i coorganitzarem la Liberty Conference, que aplegarà a Madrid més d’un miler d’estudiants, activistes i experts d’arreu del món. També ens visitaran el director executiu del Ratio Institute suec Nils Karlson i el fundador del Charter Cities Institute americà Mark Lutter. Finalment, per Sant Jordi publicarem el primer llibre divulgatiu sobre el liberalisme posat al dia en llengua catalana.

Som molt conscients que la nostra força i dinamisme són fruït de la vitalitat dels nostres socis i mecenes. Junts, ens proposem seguir creixent amb la mateixa força, buscant noves aliances i eixamplant la nostra capacitat d’impacte social. I per fer-ho, comptem amb el vostre suport material i moral. Perquè és essencial una societat civil dinàmica i activa per millorar les institucions i polítiques del nostre país. Perquè és només en un marc de reflexió, tolerància i pluralisme on emergiran els poders creatius d’una civilització rica. Perquè volem seguir gaudint i treballant junts per una societat oberta i pròspera de ciutadans lliures. Amb tu.

Feliç any nou a tothom!