31/12/2017

Més i millor! Balanç del 2017

Per Martí Jiménez

S’acaba el desembre i és temps de fer balanç del primer any complet de vida del Col·lectiu Catalans Lliures. Durant el 2017, hem aconseguit reunir 65 socis, 700 signants i més de 5000 seguidors de 15 països del món. Hem publicat una trentena d’articles i informes, protagonitzat una cinquantena d’aparicions i entrevistes a premsa i mitjans de comunicació i organitzat un gran nombre de debats, taules rodones, sopars i conferències. En definitiva, el think tank ha superat amb escreix les expectatives i objectius definits, tot gràcies a la incansable feina d’un magnífic equip humà. 

Podem afirmar que hem acomplert el nostre objectiu de consolidar-nos com un pol de pensament independent a Catalunya, treballant sobre tres pilar fonamentals: la generació de coneixement i debat a partir de l’evidència i les bones pràctiques internacionals, la divulgació de les idees de la llibertat i la influència en les institucions del nostre país. Hem situat sobre la taula qüestions com la regulació de la llar compartida i les VTCs, l’atracció de talent tecnològic o la reforma tributària. Fora de l`àmbit estrictament econòmic, hem donat veu a propostes innovadores en l’àmbit de la conciliació laboral femenina, la relació entre Catalunya i la comunitat europea, la llibertat migratòria o la despenalització del cànnabis. També hem apostat per l’activisme ideològic de llarg abast amb les campanyes del Dia de l’Alliberament Fiscal i Liberals Pel Sí

Una gran fita d’aquest 2017 ha estat iniciar el Cicle En Llibertat, que l’any vinent continuarà amb sessions de gran interès sobre educació, globalització o fiscalitat i ponents de renom internacional com Johan Norberg i Chandran Kukathas, que visitaran Barcelona el 24 de gener i 1 de febrer respectivament. Per altra banda, estem molt orgullosos d’haver engegat col·laboracions amb institucions liberals de referència com l’Adam Smith Institute o la Friedrich Naumann Stiftung, que ens mostren tot allò al qual volem aspirar en els propers anys. 

Us podem avançar que l’any 2018 suposarà un salt qualitatiu pel que fa a l’activitat del Col·lectiu. Des del punt de vista acadèmic iniciarem col·laboracions rellevants en àmbits com la transferència tecnològica i el model institucional. En el terreny de la divulgació, encetarem un potent projecte audiovisual diferent al que ha existit fins ara al nostre entorn i reforçarem la nostra participació als mitjans de comunicació. Finalment, en l’àrea institucional, iniciarem canals de contacte que permetran un major impacte de les idees liberals a l’escena pública. Molt aviat tindreu novetats! 

Som molt conscients que la nostra força i dinamisme són fruït de la vitalitat dels socis que la conformen. Per això et convidem a participar activament fent aportacions a les nostres campanyes i projectes i participant a les nostres jornades, sopars bimestrals, debats… Junts, ens proposem seguir creixent amb la mateixa força, buscant noves aliances i eixamplant la nostra capacitat d’impacte social. I per fer-ho comptem amb el vostre suport material i moral. Perquè és essencial una societat civil dinàmica i activa per millorar les institucions i polítiques del nostre país. 

Feliç any nou… i a seguir gaudint i treballant junts per una societat oberta i pròspera de ciutadans lliures!